Türkiye'nin elma ve elma suyu ihracatı 8 ayda 321 milyon dolar oldu Türkiye'nin elma ve elma suyu ihracatı 8 ayda 321 milyon dolar oldu

Başvuru süresinin sona erdiği 31 Aralık'tan sonra elde edilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru tarihi, üretim yılının 30 Haziran'ı olarak belirlendi. Çiftçilerin, Şubat ayındaki ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için başvuruları 15 Mart-15 Nisan tarihlerinde alınacak.

ÇKS kayıtları için askı süresi 15-30 Temmuz olarak belirlenmiştir. Ayrıca, mart ayındaki ÇKS kayıtları için taahhütnameye konu arazilerin askı süresi de 15-30 Temmuz olarak değiştirilmiştir.

"Kuru" olarak beyan edilen arazinin "sulu" olarak değiştirilmesi veya kaydedilmesi durumunda resmi belge istenecektir. Belge temin edilemediği takdirde değişiklik, tespit komisyonu aracılığıyla yapılabilir.

ÇKS'ye veri girişi ve dosya kabulü için yapılacak işbirliği protokolü kapsamında, görev ve sorumluluklar Bakanlıkça belirlenecek olan iller ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odalarından hizmet alınabilecektir.

Kaynak: AA