Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

2025 yılı hac ibadeti için ön kayıt süreci bugün sona eriyor. Hac organizasyonuna katılmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden kayıtlarını başvuru yaparak tamamlayabileceklerdir.

Yüzümüz Batı’da elimiz Doğu’da Yüzümüz Batı’da elimiz Doğu’da

Son Tarih Bugün

5 Ağustos'ta başlayan hac ön kayıt ve kayıt işlemleri için kaydedilen son tarih bugün. Adayların başvurularını tamamlaması için son şansları.

Ön kayıt için 750 liralık kayıt ücreti anlaşması kapsamında teklife yatırılacak.

Bu kapsamda Albaraka Türk Katılım, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası gibi kurumlar yer alıyor. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklar hacca götürülebilecek. İsteyenlerin kısa ön kayıtlarını yapabilecek ve bu yaş grubundaki çocuklar, hakkın kura katılımını etkilemeyecek.

2025 Yılı Hac Ön Kayıtları Bugün Sona Eriyor2

Grup ve Akrabalık Bağı İmkanı

Akrabalık bağı olmayanlar, en fazla 7 kişilik gruplar halinde başvuru yaparak tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecekler. Akrabalık bağları olanlar ise bu sayıyı aşsalar dahi belgeleriyle başvurarak grup birlikteliğini sürdürebilecekler.

Engelli ve Hasta Adayları İçin Refakatçi İmkanı

Engelli, hasta veya yaşlı adaylar, daha önce hacca gitmemiş bir kişiyi refakatçi olarak kaydedebilecektir. Hac başvurularının yapılmasının ardından kura çekimi yapılacak ve 2025 yılında kutsal topraklara giden hak kazanan hacı adayları belirlenecek. Hac başvuruları, e-Devlet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi