11 Ağustos 2024 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2024-Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (2024-YÖKDİL/2) sonuçları bugün açıklandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecekler.

Vurguna 'dur' denildi! 400 okula ceza yağdı Vurguna 'dur' denildi! 400 okula ceza yağdı

Cevap Kâğıtları ve Doğru Yanıtlar Erişime Açıldı

ÖSYM, aynı zamanda sınava giren adayların cevap kâğıtları ile soruların doğru yanıtlarını da erişime açtı. Adaylar, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak, sınavda kullandıkları cevap kâğıtlarını, optik okuyucularla elde edilen cevaplarını ve doğru yanıtları 10 gün boyunca inceleyebilecekler. Bu sayede adaylar, sınavda verdikleri yanıtları ve doğru cevapları ayrıntılı olarak görebilecekler.

ÖSYM'nin Resmi Açıklaması

ÖSYM'den yapılan duyuruda, "2024-YÖKDİL/2 sınav sonuçlarına 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin resmi web adresinden erişilebilecektir" denildi. Ayrıca, adayların cevap kâğıtlarının görüntülerinin de aynı platform üzerinden erişime açıldığı belirtildi.

TIKLA ÖĞREN

Adaylara, sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi almak için ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret etmeleri tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi