Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Milli Yüzücü Umut Ünlü'den bir altın madalya daha! Milli Yüzücü Umut Ünlü'den bir altın madalya daha!

100 yıllık bir aradan sonra Paris, Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Türk sporcular, açılış töreninde ve müsabakalarda boy gösterecek.

Tarihi Bir Açılış Töreni

Paris, 1924'ten sonra ilk kez Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu akşam Türkiye saatiyle 20.30'da başlayacak olan açılış töreni, 3,5 saat sürecek. İlk kez bir stadyum yerine kent merkezinde düzenlenecek olan tören, Seine Nehri'nde gerçekleştirilecek. Austerlitz Köprüsü'nden başlayacak olan etkinlikte, 85 gemi binlerce sporcuyu taşıyacak. Töreni, 300 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Celine Dion ve Lady Gaga gibi ünlü sanatçıların performans sergileyeceği söylentiler arasında.

Türk Sporcuların Gurur Anı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular, açılış töreninde Türk bayrağını milli boksör Busenaz Sürmeneli ve milli okçu Mete Gazoz taşıyacak. Toplamda 204 ülkeden 10.500 sporcunun yarışacağı oyunlarda, Türkiye de birçok branşta madalya arayacak. Atletizmden güreşe, yelkenden judoya kadar birçok alanda 108 Türk sporcu mücadele edecek.

İlk Günün Programı

Açılış töreninin ardından, Türk sporcular ilk gün müsabakalarında sahne alacak. 26 Temmuz Cuma günü sabah 10.00'da İsmail Keleş, Yusuf Dikeç, Şimal Yılmaz ve Şevval İlayda Tarhan atıcılıkta elemelerde yarışacak. Aynı gün badminton tek kadınlarda Neslihan Yiğit Arın, Porte de la Chapelle Arena'da grup maçlarına çıkacak. Erkekler takım ve bireysel müsabakalar da 12.00, 16.30 ve 21.00'da gerçekleştirilecek.

TEAM TÜRKİYE PARİS 2024 YAZ OLİMPİYATLARI TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Hazal Mihrace Göksun