Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 LGS (Lise Geçiş Sistemi) tercih sonuçlarını açıkladı. Uzun süredir merakla beklenen sonuçlar, bugün itibariyle meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Adaylar, TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini kullanarak sonuçlarını sorgulayabilirler.

TIKLA ÖĞREN!

LGS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL SORGULANIR?

LGS tercih sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar, aşağıdaki adımları izleyerek sonuçlarını öğrenebilirler:

YKS ek tercih tarihleri açıklandı YKS ek tercih tarihleri açıklandı
  1. MEB Sonuç Sorgulama Ekranı adresine gidin.
  2. TC kimlik numaranızı ve doğum tarihi bilgilerinizi girin.
  3. Sonuçlarınızı görüntülemek için "Sorgula" butonuna tıklayın.

Nakil Süreci Başlıyor

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 22-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. 1. nakil sonuçları ise 29 Temmuz 2024'te ilan edilecek. 1. nakil sürecinin tamamlanmasının ardından, 2. nakil tercih başvuruları 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak ve 2. nakil sonuçları 5 Ağustos 2024'te açıklanacak.

Boş Kontenjanlar ve Yeni Tercih Fırsatları

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte boş kontenjanlar da ilan edildi. Adaylar, boş kontenjanları takip ederek nakil sürecinde yeni tercih fırsatlarını değerlendirebilirler.

Adaylara sonuçlarının hayırlı olmasını dileriz. Herhangi bir sorunuz veya sorununuz için MEB'in resmi web sitesinden ve okul müdürlüklerinden destek alabilirsiniz.

Editör: Hazal Mihrace Göksun