Türkiye genelinde 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı ne zaman bitecek? Av yasağının kalkmasına sayılı saatler kala, balıkçılar teknelerinin bakımını tamamladı ve sezon hazırlıklarını bitirdi. Özellikle Sinop ve Ereğli'den bol miktarda palamutun İstanbul'a doğru ilerlediği belirtilirken, balıkçılar bu yıl palamuttan umutlu olduklarını ifade etti.

2024 balık sezonu ne zaman açılacak?

1 Eylül 2024'te sona erecek av mevsiminde palamudun bolca yakalanacağını düşünen balıkçılar, geçtiğimiz yılın aksine bu yıl tezgahların palamutla dolmasını bekliyor. Sinop ve Ereğli’den gelen balıkların oldukça iyi durumda olduğunu belirten balıkçılar, palamut beklentisinin karşılanmaması durumunda istavrit balığına yönelmeyi planlıyor.

Av yasağı ne zaman kalkıyor?

Balık avı yasağı, 1 Eylül 2024 tarihinde sona eriyor ve yeni sezon başlıyor. Bu sezon, 15 Nisan 2025'e kadar devam edecek. Bu tarihten sonra büyük tekneler, gırgır ve troller ile balık avı yeniden yasaklanacak.

Eylül ayı, sardalya, palamut, barbun, tekir ve çipura balıklarının en lezzetli olduğu dönem olarak biliniyor. Ekim ayında palamut ve uskumru, Kasım’da hamsi, kefal ve lüfer gibi balıklar tezgahları süsleyecek. Aralık ayı ise hamsi, istavrit, lüfer ve palamutun en lezzetli dönemini yaşadığı ay olacak.

Bursa'da 8'inci kattan aşağı düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti Bursa'da 8'inci kattan aşağı düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti

İstanbul'da Balık Avı Noktaları

İstanbul'da balık sezonunun başlamasıyla birlikte, Galata Köprüsü, Arnavutköy Akıntıburnu, Yeniköy Kireçburnu Bölgesi, Tuzla Güzelyalı Sahili, Dragos ve Şile gibi noktalar en çok balık tutulan yerler arasında bulunuyor. Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'ndaki bu bölgelerde, balık tutma keyfi sezon boyunca devam edecek.

Editör: Mürvet Kara