Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) eğitim gören binlerce öğrenci, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kayıt yenileme tarihlerini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), henüz yeni dönem kayıtlarına ilişkin resmi bir duyuru yapmadı. Ancak, 2024-2025 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Ağustos ya da Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Freni boşalan tırın denize düştüğü anlar kamerada Freni boşalan tırın denize düştüğü anlar kamerada

AÖL Kayıtları Ne Zaman?

MEB, Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) 2024-2025 dönemi için kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini henüz açıklamadı. Yeni kayıtların ve kayıt yenileme işlemlerinin Ağustos veya Eylül aylarında başlayacağı tahmin ediliyor. Kayıt takvimi belli olduğunda, bu bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

AÖL Yeni Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

AÖL'e yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, başvurularını MEB tarafından açıklanan tarihlerde yapacak. Başvurular, il ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. İlk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası'na sınav katılım ücretini yatırdıktan sonra, halk eğitimi merkezine başvurarak gerekli evraklarını teslim edip ön kayıtlarını tamamlayabilecekler.

Editör: Mürvet Kara