15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Adana merkezli 4 ilde ve Van merkezli 15 ilde örgüte yönelik operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Adana’da 10 FETÖ’cü gözaltına alındı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana, Mersin, İstanbul ve Balıkesir’de çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda örgütle bağlantılı oldukları ileri sürülen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Van merkezli operasyonda 12 gözaltı

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün asker yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Van merkezli Isparta, Bitlis, Ankara, Manisa, İzmir, Antalya, Tokat, Balıkesir, Bingöl, Konya, Kocaeli, Kastamonu, Hakkari ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Kara Kuvvetleri ve Jandarma personeli 8 muvazzaf ve 4 eski asker gözaltına alındı, ikisi muvazzaf asker 4 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

13 ilde FETÖ operasyonu: 55 gözaltı kararıTürkiye

Aksiyon İş Konfederasyonuna FETÖ operasyonu: 38 yönetici gözaltında15 Temmuz

Editör: TE Bilisim