15 Temmuz’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Adıyaman merkezli 11 ilde ve Balıkesir’de örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda, 5 eski emniyet mensubu ve Erdek Donanma Komutanlığında görevli bir kişi gözaltına alındı.

5 eski polis memuru gözaltına alındı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekiplerince, Adıyaman, Mersin, Ankara, Birecik, Kayseri, Hatay, Sakarya, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya ve İstanbul’da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullananların da bulunduğu öne sürülen 5 eski polis memuru gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Balıkesir’de bir FETÖ’cü gözaltına alındı

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ soruşturması çerçevesinde, terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Erdek Donanma Komutanlığında görevli bir kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri zanlıyı evinde gözaltına aldı.

Editör: TE Bilisim